Skip to main content

CoworkFriday bedankt

By 5 juli, 2013februari 22nd, 2016update
CoworkFriday Het Vlier
CoworkFriday

De eerste CoworkFriday in 2011 bij De Fabriek

Vandaag was de laatste Geesje in Deventer in de vorm zoals die de afgelopen 2,5 jaar georganiseerd is door Saskia en Geesje. Iedere tweede vrijdag van de maand was er weer een CoworkFriday op wisselende plekken. Ik ben bij bijna alle CoworkFriday’s geweest. Een mooi moment om Saskia en Geesje te bedanken, BEDANKT! en natuurlijk alle andere co-workers. Zoals Saskia vandaag in haar presentatie zei:

[quote]mensen maken CoworkFriday[/quote]

Sowieso stond CoworkFriday garant voor nieuwe ontmoetingen, kansen voor samenwerkingen verkennen en een mooie setting om af te spreken met nieuwe mensen om vrijblijvend koffie te drinken. 

Een aantal CoworkFriday’s is mij in het bijzonder bij gebleven:

De eerste bij De Fabriek

Daar ontmoette ik op de borrel Edwin de Kuiper (interieurontwerper) en samen met hem en Joren van Dijk (omgevingspsycholoog) hebben we een nieuwe propositie ontwikkeld voor restaurant beleving.

2011-03-04 Samenwerking – Eten en drinken als beleving

Op een middelbare school, het Vlier

Enerzijds omdat na een dag in de oranje ruimte m’n ogen tuterden.

CoworkFriday Het Vlier

Anderzijds omdat het sparren met leerlingen over ondernemerschap in een les echt super leuk was. Een aantal van hen is ook daadwerkelijk gaan ondernemen!

Bij Harold Viscaal van Aegte

Sowieso was het een mooie plek in Deventer, aan de IJssel. Daarnaast viel deze CoworkFriday op omdat Harold zich opstelde als een echte gastheer. Iedereen werd persoonlijk welkom geheten en hij nam uitgebreid de tijd om met iedereen individueel kennis te maken. Dit droeg bij aan een prettige sfeer en veel interactie.

CoworkFriday Aegte

Een rol die anders Saskia vaak op zich nam om te zorgen dat iedereen zich thuis voelde op CoworkFriday.

Loods 570

Ook weer een prachtige plek in Deventer in het Havenkwartier. Dit was een erg mooi lichte ruimte. Bovendien stond er een lange tafel waardoor we met z’n allen aan één tafel konden co-worken.

CoworkFriday Loods570

Daarna hebben Geesje, Joren en ik er ook nog een keer een workshop voor het Emotioneel Programma van Eisen georganiseerd

De laatste bij Deventer Groenbedrijf

De CoworkFriday van vandaag was ook bijzonder omdat er diverse inspirerende presentaties waren en ook de Gave Dingen Doen lunchpitch was weer erg leuk.

Jeroen-doet-lunchpitch 

De lunchpitch werd begeleid door Jeroen. Hij had een leuke EN/OF opwarm oefening. Daarna presenteerde Marcel kort het dilemma van het Deventer Groenbedrijf en sloot af met de vraag:

[quote]Hoe kan Deventer Groenbedrijf omgaan met de uitdaging dat de pensioenleeftijd steeds verder opschuift, terwijl groenonderhoud werkzaamheden  voor iemand van 60 jaar oud met ruim 40 dienstjaren vaak al te zwaar zijn.[/quote]

Dit leverde veel vragen en suggesties op. Uiteenlopend van “betrek de mensen zelf hierbij, wat denken zij” tot nieuwe bedrijfsconcepten voor diensten die ze dan nog wel kunnen. Ook ontstond er een leuk idee om de vergrijzing op aansprekende manier bespreekbaar te maken. In elk geval werd duidelijk dat het een belangrijk thema is waarbij een oplossing voor veel andere bedrijven ook relevant zal zijn en dus veel waard is.

Inspirerende presentaties

In pecha kucha stijl waren er acht mooie verhalen

  • Jeroen Koomen over Social Selfcoaching: Zijn App Harbr helpt mensen doelen stellen. Tof om te zien hoe Jeroen de positionering van Harbr heeft aangescherpt in de afgelopen periode.
  • Bas Kloppenborg over veranderen vanuit intentie & attentie: Pecha kucha offline stijl, 6 handgeschreven flip-overs, één minuut per pagina over zijn proces bij het SiOO en een visie onderbouwen versus van scratch onderzoek 
  • bruno-van-den-elshout_new-horizonsBruno Van Den Elshout over 2012 New Horizons: Een impressie van een prachtig project waarin hij in 2012 elk uur een foto van de Noordzee horizon heeft gemaakt. Daar maakt hij nu een boek van met bijzonder veel aandacht voor ogenschijnlijk onbelangrijke details die het verschil maken. Zo had hij een blanco boek mee om te kunnen laten ervaren hoe het boek op alle bladzijden plat open valt (een inbind techniek die alleen ergens in Zwitserland kan). Ik heb daarna direct het boek besteld (in pre-order) wat Bruno aan met maken is. Een limited edition uitgave met foto’s van zijn project van de Noordzee horizon. Niet zozeer de mooiste foto’s komen erin, maar die foto’s die nodig zijn om het verhaal te vertellen en de kijker uit te nodigen anders te kijken en bovendien te vertragen.
  • Arjan de Putter over Gele Ballon: Over al zijn ideeën en projecten met als verbindende gele draad zijn ruilproject om een gele ballon uiteindelijk te ruilen voor een Saab 9-3. Van een Top 10 klassieke auto’s tot een rally voor uitsluitend gele auto’s. Hij sloot af door applaus te vragen voor Saskia en Geesje als dank voor de organisatie.
  • Ron Bos lanceert zijn trendblog Gele Ballon: Over dat de crisis en schaarste de oude wereld is met een indrukwekkend doorkijkje naar de nieuwe wereld. Hij noemt hierbij kernwoorden als Exponentieel, Virtueel, Overvloed, Gratis, Hybride, Sharification en Collaborative. Met mooie visuals neemt hij ons mee naar deze toekomst.
  • Esther Bouman, initiatiefnemer CoworkFriday Hengelo, over Netwerken: Haar visie op netwerken en ondernemen vanuit zaaien, kiemen, bemesten, zonlicht, onderhoud, water geven en tot slot oogsten. Tot slot de vraag: Wat plant jij vandaag? 
  • Saskia sluit CoworkFriday afSaskia op de Weegh: Terugblikken op 2,5 jaar CoworkFriday en ruimte voor nieuw: In een goede flow neemt Saskia ons mee in het ontstaan van
    CoworkFriday: kriebels aan de keukentafel, de start bij de Fabriek en het begin van het rondreizen samen met Geesje. [quote]Minimale structuur, alleen: Wat is jouw vraag van vandaag?[/quote] Ze deelt de opbrengsten van CoworkFriday; nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen die ontstaan. Door CoworkFriday niet langer te organiseren, ontstaat er meer ruimte voor andere dingen die ze doet zoals Organisatie van de Toekomst, de Mommenhoeve, de Kerndag, en de Focusweek, en meer…… 

“Toevallige” ontmoetingen

Saskia zorgde er bovendien vaak voor dat de juiste mensen met elkaar in contact kwamen; “toevallige” ontmoetingen. Zo ook weer de laatste CoworkFriday waarbij ze Bruno en Jeroen aan elkaar koppelde. Bruno zocht een lift naar station Deventer. Saskia creëerde een lift/carpool naar het westen des lands waarvan Jeroen en Bruno anders niet wisten dat die bestond en ze dezelfde kant op moesten.

toevallige-ontmoetingen-door-Saskia

Bedankt allemaal en op naar het nieuwe

Die opbrengsten onderschrijf ik ook! Dankzij CoworkFriday heb ik leuke nieuwe mensen ontmoet en zijn er veel nieuwe dingen ontstaan of hebben ze een impuls gekregen. CoworkFriday was ook altijd een goed moment om even bij te praten en uit te wisselen met collega ondernemers.

Ook voor mij past Organisatie van de Toekomst daar nu meer bij vanwege de verdieping.

 

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.