Skip to main content

Organiseren anno 2012 bij KPN – ongewenste post

By 6 juni, 2013juli 3rd, 2015Verwonderingen

KPN-ongewenste-postTijd voor een verwondering. Al enige tijd krijgen we als Monito af en toe ongewenste reclame in de brievenbus van KPN. We hebben de KPN-verwondering-vervolg van de Kamer van Koophandel al jaren aan staan, ook voordat we het huidige adres als vestigingsadres hadden. Dat zou ervoor moeten zorgen dat je geen reclamepost krijgt van andere bedrijven. Toch houdt KPN zich baar blijkbaar niet aan. Ik weet zeker dat de KVK de bron is, want de post wordt geadresseerd aan 33A. Dit heeft als foutje een tijdje bij onze inschrijving gestaan omdat we hiervoor op 294A zaten en ze waren vergeten de A weg te halen. Maar goed, dat alles ter zijde. Ik wilde deze toestroom van folders stoppen en had er al eens een retour afzender gedaan. Dat hielp blijkbaar niet. Daarop 3x geprobeerd te bellen, voicemail. Daarop een e-mail gestuurd naar de KPN vestiging waarvan de post afkomstig was. Ik kreeg de volgende verwonderlijke reactie:

[quote]Wij hebben zelf geen invloed op de mailinglijsten.
Dit wordt allemaal centraal vanuit het hoofdkantoor verzorgd.
Deze mail heb ik wel voor u doorgezet naar de marketing afdeling met het verzoek u uit de lijst te halen.
Ik kan alleen vanuit hier geen toezegging doen of en per wanneer dit dan geregeld is.[/quote]

OK, er wordt dus misbruik gemaakt van het systeem van de KVK en er kan geen toezegging gedaan worden of er iets met mijn verzoek gedaan wordt?

Daar verwonder ik mij over.

Dan denk ik terug aan mijn bijdrage over zelfsturing voor het boek van Martijn Aslander en Erwin Witteveen en dan denk ik “bij KPN is het dus wel 180 graden anders dan mijn uiteenzetting in dat boek”. Is dat nou organiseren anno 2012? Vestigingen die geen invloed hebben op processen die hen wel raken? Het is immers hun folder die ik telkens ongewenst krijg.

Vervolg wel van deze tijd

Door mijn verwondering te delen op Twitter en te vragen of KPNwebcare nog iets kon betekenen, kreeg ik meteen een reactie. Of ik mijn gegevens even wilde DM-en.

@KPNwebcare

Daarop werd het netjes geregeld en werd aangegeven dat dit helaas vaker voorkomt en wordt geïnventariseerd hoe dit kan. 

Dat is dan wel weer organiseren annu nu en niet net een jaar achter de feiten aan. Met dank aan @KPNwebcare

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.