Skip to main content

U-Map: Nieuwe website voor vergelijken universiteiten

By 19 augustus, 2013maart 26th, 2016update
U-Map website

Een van de dingen die ik doe is U-Map, een methode voor het vergelijken van hoger onderwijsinstellingen op basis van hun activiteiten. In samenwerking met het Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) één van de onderzoeksinstituten van de Universiteit Twente, hebben we de afgelopen maanden achter de schermen gewerkt aan een nieuwe website. Deze is vandaag gelanceerd. 

U-Map website

Het is meer dan zomaar een website. Het is een platform voor het vergelijken van universiteit of eigenlijk meer algemeen voor het vergelijken van hoger onderwijsinstellingen. We kijken dus naar wat instituten doen, niet hoe goed ze iets doen. Het is aan de gebruiker om instellingen te filteren en te vergelijken. Een soort kieskeurig voor universiteiten dus. Erg handig voor studenten, onderzoekers, beleidsmakers en ambtenaren van de overheid.

We zijn live gegaan met 52 profielen, maar met data van ruim 300 universiteiten in de database, worden dat er in de toekomst veel meer.

Zelf aan de slag met vergelijken? Zie www.u-map.org

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.