Skip to main content

Mediawijsheid in primair onderwijs, partners gezocht

By 27 juni, 2013februari 20th, 2014update
Mediawijsheid DIM

mediawijzerVia Twitter kwam ik terecht bij een stimuleringsregeling van Mediawijzer.net om mediawijsheid in het primair onderwijs te verankeren. Aangezien wij als Monito redelijk wat werk hebben verricht op dit vlak, sprak dit me direct aan. Op de site van mediawijzer las ik:

[quote]Onderdeel van de missie van Mediawijzer.net is het versterken van mediawijsheid initiatieven door netwerkpartners met elkaar te verbinden. Projecten dienen daarom samenwerking en synergie te bevorderen en met minimaal drie verschillende netwerkpartners worden uitgevoerd. Binnen de regeling is in totaal €200.000,- (inclusief btw) beschikbaar voor projecten.[/quote]

Mediawijsheid is de verzameling competenties die je nodig hebt om actief en bewust deel te kunnen nemen aan de mediasamenleving. Wij hebben een tweetal ICT instrumenten ontwikkeld die hier nauw bij aansluiten:

  1. Digitale Informatie Vaardigheden 
  2. Zelftest Digitale vaardigheden

Beide applicaties zijn ontwikkeld in opdracht van en in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit Twente.

Meer informatie over beide instrumenten in onderstaande bijlagen:

Zelftest digitale vaardigheden (innovatie website Monito)

Digital Information Skills Measurement (presentatie Amber Walraven)

Ze sluiten beide bijzonder goed aan bij het onderdeel “Informatie zoeken en verwerken” uit paragraaf 5.4 Communicatie op pagina 22 van het Rapport mediawijsheid in het primair onderwijs van ITS op de site van mediawijzer.

Partners gezocht!

Beide instrumenten bieden nog steeds hun toegevoegde waarde. Ik denk dat ze een goede kans zouden maken in een dergelijke aanvraag bij Mediawijzer, maar niet als doel op zich of als hoofdaanvraag. Bovendien zoekt Mediawijzer juist naar voorstellen waarin partners samenwerken.

Wie ziet er mogelijkheden? Neem contact met mij op (ook voor meer informatie van de tools of een demo)

Oh ja, het voorstel moet uiterlijk 15 juli ingediend zijn, dus we hebben niet veel tijd meer. 

Info over de stimuleringsregeling vind je op http://www.mediawijzer.net/mediawijzer-stimuleringsregeling-2013

Update naar aanleiding van vragen: Wat/wie zoek ik?

Wij hebben een leuke informatievaardigheden tool/methode ontwikkeld en op de plank liggen. Technologie en een tool zoals dat is echter geen doel op zich. Ik ben met name op zoek naar partners voor inbedding en gebruik in het onderwijs.
Het doel is in mijn ogen iets in de trend van het vergroten van de informatievaardigheden van leerlingen.
In een aanvraag zie ik dan ook vooral het genereren en valideren van content voor me inclusief een (of meerdere) pilot(s) op scholen.

Mediawijsheid DIM 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.