Skip to main content

ABN Amro – U regelt het eenvoudig online

By 7 februari, 2013maart 26th, 2016Verwonderingen

ABN-Amro-opheffenVoor een oude huurgarantie die inmiddels al lang was afgelopen, hadden we bij Monito nog een reserve extra spaarrekening. In het kader opgeruimd staat netjes dacht ik, laat ik die maar eens opheffen. 

Na wat zoeken op de ABN Amro website kwam ik op de juiste pagina: Uw Ondernemers Deposito opheffen met als kop “Eenvoudig online of telefonisch”. Uiteraard gekozen voor – eenvoudig online -.

In een formulier alle gegevens ingevuld waaronder rekeningnummer van de spaarrekening, rekeningnummer van de lopende rekening en gewenste ingangsdatum. Vervolgens kreeg ik netjes een bevestiging op mijn scherm:

Deposito-opgeheven

Ook per e-mail nog netjes een bevestiging.

[quote]Hierbij bevestigen wij u de ontvangst van uw opzegging van het ABN AMRO Ondernemers (Top) Deposito die via internet is ingediend.
Binnen drie werkdagen ontvangt u een brief ter bevestiging.[/quote]

Er stond al wel wat ik nog een handtekening moest zetten, maar hier komt mijn verwondering:

  1. Ik kreeg vervolgens een blanco formulier waarbij ik met de hand nogmaals alle gegevens in moet vullen die ik al verstrekt heb.
  2. Alle rekeninghouders moeten tekenen terwijl ik volledig bevoegd ben

Dat kan toch voor iedereen veel makkelijker? Laat me de opheffing met m’n random reader bevestigen en klaar. Of print in elk geval de ingevulde gegevens op de brief zodat ik alleen een handtekening hoef te zetten. En waarom moet iedereen tekenen? Het gaat om het opheffen van een lege spaarrekening gekoppeld aan een lopende rekening, niet de hoofdrekening zelf…

Dus welk deel ik nu eenvoudig online geregeld heb?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.