Skip to main content

Woekerpolis

By 3 november, 2012februari 7th, 2013Verwonderingen

woekerpolisVandaag kreeg ik een brief van Avero Achmea over mijn pensioenplan polis. Ooit heb ik in een iets minder oplettend moment mijn verzekeringstussenpersoon zomaar vertrouwd en ben ik in een product gestapt wat later een woekerpolis bleek te zijn. Ik vroeg om een arbeidsongeschiktheidsverzekering en gaf aan dat ik op termijn wat aan pensioenopbouw wilde doen, maar dat we nog een beheer BV gingen oprichten. Ondanks dat eigen beheer dus in het verschiet lag, kreeg ik een gecombineerd product voor pensioenopbouw en arbeidsongeschiktheid.

Met name aan het begin van de polis worden veel kosten in rekening gebracht. Gelukkig had ik me inmiddels in de materie verdiept en ontdekte ik dat ik de polis beter kon laten ontbinden. Dit tegen het advies in van de adviseur die zei dat ik beter bij kon storten (maar dat was alleen om te voorkomen dat de polis vroegtijdig op zou drogen). Maar goed, toch de polis ontbonden.

Nu de verwondering: te hoge kosten in begin zijn OK

De brief van vandaag meld dat ik geen recht heb op een tegemoetkoming omdat de polis te kort gelopen heeft en ik hem vroegtijdig heb beëindigd. Ah ha, dus in het begin worden er helemaal absurd veel kosten in rekening gebracht op de polis en dan is het dus wel OK om te woekeren.

Natuurlijk zijn de mensen die langer aan dit soort producten vast hebben gezeten nog zwaarder gedupeerd, maar om op deze manier nu klanten af te schepen….

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.