Skip to main content

Tweedehands waarde auto

By 21 oktober, 2012augustus 16th, 2015Ideeën

Als je iets gaat kopen, dan doe je vaak even onderzoek voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Voor nieuwe dingen kun je makkelijk even kijken op Kieskeurig.nl of in de Tweakers pricewatch. Voor tweedehands spullen is dat wat lastiger, laat staan voor een bepaald model auto. Vandaar het volgende idee:

Historisch prijsverloop van een bepaald model auto

Je wilt je auto voor een goede prijs kopen of verkopen en kun je dan eigenlijk alleen oriënteren en vergelijken met het huidige actuele aanbod. Soms zijn er echter maar weinig vergelijkbare auto’s die op dat moment te koop aangeboden worden, zeker als je wat specifieke eisen of juist opties hebt. Het zou dan leuk zijn om inzicht te hebben in de gemiddelde verkoopprijs van dat model in die uitvoering over de periode daardoor. Voor auto’s is minimum denk ik niet zo relevant, want dat kan wel een opgereden auto zijn.

Je zou dan met een kleur of indicator de betrouwbaarheid van het gemiddelde kunnen laten zien (standaarddeviatie). Hoe meer criteria je invoert (bijv. tot en met kilometerstand range), hoe minder data er is om het gemiddelde te berekenen, maar wel hoe betrouwbaarder het wordt.
Als je die periode wat langer maakt, kun je ook leuk trends zien. Bijvoorbeeld het belastingvrij worden van 1987-ers etc.
 
Naast auto’s kun je hetzelfde misschien ook wel voor andere tweedehands spullen doen. Een site als tweedehandswaarde.nl misschien? Domeinnaam is (d.d. 21-10-2012) nog vrij.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.