Skip to main content

Omdenken model verpleegkamer

By 13 juni, 2012november 12th, 2015Verwonderingen

ziekenhuisbedIn het casusarchief van Omdenken kwam ik een interessant verhaal tegen over een modelverpleegkamer. Hierin wordt beschreven dat een directeur van een verzorgingshuis door onfortuinlijke omstandigheden opeens zelf gebruiker wordt van een van de ingerichte modelverpleegkamers. Als resultaat kwam hij met 26 fundamentele verbeterpunten voor de ruimte en de organisatie er omheen die geleid hebben tot een totaal herontwerp van de kamer.

[quote]Zonder dit voorval, zo schrijft Becker, had de kostbare renovatie zeer zeker niet goed uitgepakt.[/quote]

Is het niet frappant dat dit ontwerpen van ruimtes en processen in eerste instantie dus toch niet vanuit de beleving van de gebruiker gedaan werd? In het emotioneel programma van eisen staat juist de beleving van alle gebruikers centraal, van verpleegkundige tot patiënt en van bestuurder tot bezoeker.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.