Skip to main content

Laat plastic afval niet wegwaaien

By 14 januari, 2012oktober 1st, 2012Ideeën

14 januari 2011

Met het motto “Plastic afval kun je beter scheiden” wordt aangemoedigd om plastic afval apart in te zamelen. Op de website Plastic Heroes (www.plasticheroes.nl) vind je meer informatie. Dit inzamelen gaat niet met een container zoals wel het geval is voor groen afval, restafval en sinds kort ook papier. Je kunt voor plastic speciale afvalzakken krijgen.

Deze goede trend heeft echter ook een nadelig neveneffect. De plastic zakken zijn erg licht en waaien daarom nogal eens weg en komen dan bijvoorbeeld in de sloot terecht.

 

Dan zijn we natuurlijk nog verder van uit. Ik heb daarvoor een hele makkelijke oplossing bedacht en gemaakt. Een klein paaltje met daaraan een stevige klem aan een kettinkje. Nu kun je de zakken vastklemmen en kunnen ze niet zomaar wegwaaien.

Een mooie (tussen) oplossing toch? Ik hoop toch op nog een mooie fel oranje container voor plastic afval.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.