Skip to main content

Verkoop en koop check

By 23 december, 2011oktober 1st, 2012Ideeën

23 december 2011

Kopen en verkopen op Internet komt steeds meer en meer voor. Zowel bij webshops als tussen particulieren onderling. Een belangrijk aspect hierbij is “kan ik het zaakje vertrouwen”. Bij officiële webshops is er het Thuiswinkel keurmerk en zijn er diverse beoordelingssites van producten en hun winkels, zoals Kieskeurig.nl.

Marktplaats is in Nederland de meest gebruikte verkoopsite voor tweedehands spullen. Hier zie je dat dit al langzaam een probleem aan het worden is. Bij steeds meer advertenties zie je opmerkingen als “op biedingen wordt niet gereageerd” of “alleen reacties per mail met telefoonnummer worden serieus genomen”. Daarnaast zijn er ook gevallen met moedwillige Internet oplichting.

Ebay heeft een zeer uitgebreid feedback systeem dat koper en verkoper informatie geeft over de betrouwbaarheid van de andere partij. Helaas heeft Marktplaats dit niet (en wil dit blijkbaar ook niet aanbieden). Maar zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Daarom kwam ik op het volgende idee: een onafhankelijke website voor het beoordelen van kopers en verkopers. Dit zou je in geval van marktplaats voor verkopers bijvoorbeeld kunnen doen aan de hand van de ‘alle advertenties van deze verkoper’ link en voor kopers en bieders misschien op basis van het gemaskeerde zend.nu mailadres (als dit constant is).

Join the discussion One Comment

  • Lars schreef:

    Interessant, sinds ergens dit jaar heeft Marktplaats een zinnetje in de e-mail staan: “Controleer hier of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan.” en die link gaat naar: https://www.mijnpolitie.nl/miocheck.shtml altijd handig om te doen bij twijfel. Enige nadeel is dat bij Marktplaats het gemaskeerde zend.nu mailadres juist weer niet werkt.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.