Skip to main content

Dekkingsradar

By 4 december, 2008oktober 1st, 2012Ideeën

4 december 2008

Het idee voor dekkingsradar (of in het Engels Coveragereport) ontstond toen ik regelmatig met de trein over de Veluwe reisde. Je hebt daar lang niet overal bereik met je mobiele telefoon. Daarover doordenkend kwam ik uit op het vraagstuk, welke provider moet je kiezen voor het beste bereik. Er zijn wel dekkingskaartjes beschikbaar, maar die laten niet zoveel details zien. Je wilt in je eigen huis in elk geval bereik hebben.

Dekkingsradar / coveragereport

De applicatie geeft de white spots van providers door aan de centrale website. Dit kan eventueel zelfs automatisch, dat de GPS gegevens gelogd worden zodra het GSM signaal wegvalt. Je zou zelfs nog onderscheid kunnen maken in het wel of niet terugkoppelen van wegvallend UMTS signaal. Zodra het apparaat in kwestie weer online is, worden deze gegevens alsnog doorgestuurd.

Het idee was om er uiteindelijk mee naar de providers te kunnen stappen zodat die op de plekken met de minste dekking en de meeste metingen masten bij konden plaatsen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.