Twitspot is een concept en idee van Saskia op de Weegh. Het is in 2008 gestart onder de naam werk-gelegenheid om zogenaamde werknomaden (ook wel digital nomads genoemd) plekken konden vinden om te werken, samen te werken en te ontmoeten. In die tijd was het nog erg lastig om een plek te vinden die gastvrij was voor mensen die hun laptops open klappen en waar bovendien (gratis) draadloos Internet en stopcontacten waren. Eigenlijk ontstond het idee uit eigen behoefte. Zoals Saskia schrijft op de site:

Als rondreizende zelfstandige ondernemer maak ik tussen afspraken door graag gebruik van horecagelegenheden om te werken. Ook komt het vaak voor dat ik met iemand afspreek in een plaats die ik niet goed ken. Dat roept de vragen op: waar spreek je af? En: waar ga je zitten werken? Omdat ik steeds meer mensen ontmoette die al werkend het land doorreizen en deze vraag ook hebben, heb ik deze website ontwikkeld.

Destijds hebben we als Monito de technische basis voor de site gelegd op basis van WordPress. In 2009 is de naam veranderd in Twitspot. Later  heb ik de site in beheer genomen en zorg ik voor het toevoegen van nieuwe Twitspots die mensen doorgeven en heb ik een aantal verbeteringen op de site doorgevoerd waaronder een integratie met Google Maps.

Werknomaden

Inmiddels een aantal jaren later is het veel normaler geworden om zomaar ergens een dagje neer te strijken om te gaan werken. Er zijn veel meer werknomaden. De site wordt daardoor door ons minder actief bijgehouden. Wel moet ik zeggen dat ik hem nog steeds regelmatig gebruik om een plek te zoeken als ik met iemand wil afspreken.

Weet jij nog een goede plek voor werknomaden? Geef hem door op www.twitspot.nl

Twitspots-in-Nederland-voor-werknomaden