In ons studentenhuis kwam een kamer vrij en ik had weinig zin om weer alle prikborden langs te moeten om een advertentie op te hangen. Daarom kwam ik op het idee om een kamerbemiddelingssite specifiek voor Enschede te ontwikkelen. Mede door de Vuurwerkramp in Enschede van 13 mei 2000 was het lastig om een kamer te vinden, met name voor nieuwe eerstejaars.

Snel van idee naar realisatie

Met dit idee ben ik naar de Student Union gegaan en zij waren direct bereid om het te ondersteunen en adopteren. Samen met Marco van Hout (vormgeving) en Bas Janssen (programmeren) hebben we de kamersite vervolgens in twee weken tijd gebouwd.

Om de site bekend te maken onder studenten en aanbieders van kamers is een promotiecampagne gestart. We verstuurden ondermeer het volgende persbericht:

Persbericht 2001: Studenten Universiteit Twente helpen elkaar aan kamers via site

Het leverde veel respons op, ondermeer tijdens een ontbijt met Rector, door een artikel in dagblad TC Tubantia, via een banner op de site van de Gemeente Enschede, posters, brieven naar aankomende eerstejaars, een e-mail naar alle UT-medewerkers en studenten en onderstaand interview voor TV-Oost nieuws.

kamerkaart_enschede600 bezoekers per dag

Mede dankzij deze promotiecampagne trok de site de eerste weken (met enkele uitschieters) gemiddeld zo’n 600 bezoekers per dag en werden er zeer veel kamers en logeeradressen op de site aangeboden en gevonden.

Na een jaar waren er 1650 kamers op de site aangemeld. We stuurden in juni 2002 dan ook het volgende persbericht:

Persbericht 2002: Studenten vinden snel kamer via website

Uiteindelijk bleek dat er in Enschede geen kamertekort was, maar dat het gewoon moeilijk was om een kamer te vinden. Vraag een aanbod kwamen niet bij elkaar. Nu staan er het hele jaar door wel beschikbare kamers op.

kamersite-enschede